Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 4 mrt 2016 / 11:02 uur

Lerares neemt ontslag na uitlekken naaktfoto’s

Studenten van een Union County High School willen er alles aan doen om Leigh Anne Arthur weer aan de slag te krijgen op hun school. De vrouw nam ontslag nadat een leerling een naaktfoto van haar telefoon had gehaald en vervolgens had verspreid. Dat meldt Sky News.

Petitie

Op het moment van schrijven hebben al ruim 10.000 mensen een petitie getekend, waarmee ze aangeven dat Arthur haar baan terug moet krijgen. De 33-jarige docent diende vorige maand haar ontslag in nadat een student een naakte foto op haar telefoon had gevonden en deze vervolgens had doorgestuurd.

Arthur liet de telefoon een moment onbewaakt gelaten en had het toestel niet vergrendeld. Zodoende kon de leerling bij de foto komen, die de docent op Valentijnsdag had gemaakt en verstuurd naar haar man.

De 16-jarige student verspreidde de foto via tekstberichten en op social media. Toch worden er waarschijnlijk geen maatregelen tegen hem genomen. Mevrouw Arthur herinnerde zich dat ze haar telefoon op 18 februari op haar bureau liet liggen toen ze even naar de gang liep om te kijken of alles daar rustig was. Aan het eind van de les waarschuwde de student haar door te zeggen dat „de dag des oordeels” voor haar was aangebroken.

Verantwoordelijkheid

Het is onwaarschijnlijk dat de student bestraft zal worden. Volgens David Eubanks van Union County schools had mevrouw Arthur de telefoon nooit onbewaakt en zonder vergrendeling ergens mogen laten liggen.

Mevrouw Arthur heeft al laten weten de jongen te vergeven, maar vindt wel dat hij verantwoordelijk is voor zijn daden: „We maken allemaal stomme beslissingen als we 16 zijn”, zei ze tegenover WYFF-TV. „Hij maakte het besluit foto’s van mijn foto’s te nemen en besloot ze vervolgens te delen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lerares neemt ontslag na uitlekken naaktfoto’s
Sluiten