Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 5 mrt 2016 / 15:30 uur

Inbreker leidt politie naar zijn huis met meelspoor

Ken je dat verhaal van ene Hans en Grietje, die een spoor van broodkruimeltjes achterlieten om de weg terug naar huis te vinden? De 48-jarige Anthony Rudkin kent dit verhaaltje wel, maar dan met meel en een inbraak.

De man moet namelijk twee jaar en vijf maanden van zijn leven door gaan brengen in de cel voor een inbraak. De politie had weinig moeite de dader te vinden, want hij had een heel spoor van meel achtergelaten.

Het huis dat de dupe werd van zijn inbraak was het huis van de buren. Anthony brak daar in terwijl zij aan het werk waren. Tijdens zijn toch al niet zo slimme daad, deed de man nog iets dommers: hij gooide per ongeluk een aardige hoeveelheid meel om en stapte erin.

Toen hij genoeg had van het inbreken en weer naar huis liep, liet hij telkens kleine beetjes meel achter en vormde zo een prachtig spoor voor de politie. ,,Sommige onderzoeken zijn heel moeilijk” vertelt agent Dave Cousins aan Metro UK, ,,maar soms wordt iemand heel snel opgepakt. Rudkin dacht slim te zijn door handschoenen aan te trekken, maar had niet door dat hij de vloer onder had gegooid met meel en zo een mooi spoor voor ons achterliet.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inbreker leidt politie naar zijn huis met meelspoor
Sluiten