Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 27 mrt 2016 / 11:10 uur

In dit dorpje wonen alle inwoners onder één dak

Welkom in Whittier, een dorpje in Alaska waar bijna alle inwoners onder hetzelfde dak leven. De nieuwsgierige Reddit-gebruiker HyruleanHero1988 ging met zijn vriendin, die professioneel fotografe is, op vakantie naar het dorpje, maar natuurlijk ook een beetje op onderzoek uit. Het stel deelden wat kiekjes.

Met een inwonersaantal van amper 217 mensen, heb jij het waarschijnlijk zo slecht nog niet in je boerendorp. Daarnaast is het ook niet de makkelijkste plek om te bereiken: met de boot of via een tunnel, bestaande uit welgeteld één rijstrook, is het niet echt een appeltje eitje om daar te komen.

De nieuwsgierige Reddit-gebruiker HyruleanHero1988 ging met zijn vriendin, die professioneel fotografe is, op vakantie naar het dorpje, maar natuurlijk ook een beetje op onderzoek uit. Het stel deelden wat kiekjes.

Onder één dak

Maar hoe kunnen zo’n 217 mensen onder één dak leven? Heel makkelijk: midden in een dorpje staat een soort van appartementencomplex, waarin zich, naast de volledige bevolking, ook de supermarkt, het ziekenhuis, het politiekantoor, de school, de kerk en een bed & breakfast van het dorpje bevindt. Ja we liegen niet: echt bijna álles bevindt zich onder één dak.

Wat dan wel iets is waar mensen in een boerendorp en zelfs in een stad jaloers op kunnen zijn, is het feit dat Whittier een eigen haven heeft met een prachtig uitzicht. Maar hoe kan het ook anders als je je woonplaats voornamelijk met de boot kunt bereiken en die woonplaats ook nog eens in Alaska ligt?

https://twitter.com/yoelijomicasa/status/565445574250737667/photo/1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In dit dorpje wonen alle inwoners onder één dak
Sluiten