Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 9 mrt 2016 / 07:20 uur

Hond redt leven slapend jochie (7) met diabetes

Het was middenin de nacht: iedereen lag op één oor en dus had niemand door dat de bloedsuikerspiegel van de 7-jarige Luke met diabetes veel te laag was. Behalve labrador Jedi. Hij waarschuwde zijn Luke’s moeder Dorrie Nuttall en redde daarmee het leven van het zieke jochie.

Jedi voelde aan dat de suikerspiegel van Luke alarmerend laag was en sprong daarom op het bed van zijn baasje tot ze wakker werd. Toen Dorrie de vinger van haar zoon prikte, kwam ze erachter dat zijn glucoselevel 57 was: extreem laag.

,,Zonder Jedi zou ik nooit door hebben gehad dat Luke niet meer in de veilige zone zat”, aldus Dorrie in een Facebook-post over het bijzondere moment.

Zeldzaam

Omdat Luke een zeldzame vorm van diabetes heeft die in Amerika vrij zeldzaam is, namelijk type 1, besloot ze de gebeurtenis op Facebook te zetten. ,,Wij hebben niemand in de familie die de ziekte heeft, ik wist er eerst helemaal niets van”, vertelde Dorrie aan CBS News. ,,Veel kinderen met deze diagnose sterven. Mensen weten niet wat de waarschuwingstekens zijn.”

This may just look like a dog, a sleeping boy and a number on a screen, but this, this moment right here is so much…

Gepostet von Saving Luke – Luke and Jedi – Fighting Type 1 Diabetes Together am Donnerstag, 3. März 2016

De jongen heeft verschillende apparaten die continu zijn suikerspiegel in de gaten houden, maar het blijkt wel dat geen van deze machines op kan tegen hond Jedi. Toen hij slechts 11 weken oud was, begon hij al aan een training om diabeteshond te worden. Bijna vijf jaar later beschikt hij over de vaardigheid om met zijn neus gevaren te herkennen.

Vriendjes

,,Ze houden van elkaar”, vertelt Dorrie over de vriendschap tussen hond en zoon. ,,Ik kan hun connectie niet omschrijven. Het is zo sterk en mooi.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond redt leven slapend jochie (7) met diabetes
Sluiten