Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 14 mrt 2016 / 09:25 uur

Hond met twee neuzen heeft baantje in freakshow

Normaal gesproken is het reukvermogen van een hond al uitstekend, maar die van Toby kun je waarschijnlijk in de categorie uitmuntend plaatsen. Het dier heeft namelijk niet één, maar twee neuzen. En dit leverde hem een baantje op in een freakshow.

De 2-jarige Toby zwierf een tijd lang rond op straat in de Californische stad Fresno, tot hij werd opgemerkt door een dierenbeschermingsorganisatie. Zij wilden hem in eerste instantie afmaken, maar toen Todd Ray van de Venice Beach Freakshow dit hoorde kwam hij in actie. Hij besloot de hond te adopteren en maakte een regelrechte hit van hem in zijn freakshow. „Iedereen die Toby ontmoet, houdt direct van hem. Hij is de liefste hond op aarde.”

Todd staat momenteel in het Guinness Book of Records vanwege zijn grote collectie aan tweehoofdige dieren. Hij is dan ook erg blij met zijn nieuwe aanwinst.

Onbekend

De oorzaak van Toby’s bizarre afwijking is onbekend, maar volgens een dierenarts is Toby kerngezond en zal hij geen last krijgen van gezondheidsproblemen. „Het jammere is dat mensen tegenwoordig een hond met twee neuzen laten afschieten voordat ze hem afschieten”, zegt Todd. „Alleen omdat hij er anders uit ziet.”

De man aanschouwt Toby inmiddels als zijn beste vriend, meldt Mirror.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond met twee neuzen heeft baantje in freakshow
Sluiten