Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Good vibes 2 mrt 2016 / 20:09 uur

Hierom hebben vliegtuigen nog steeds asbakken

Lange vluchten zijn de hel voor de zware nicotineverslaafden onder ons. De tijden dat er lekker een sigaretje opgestoken kon worden tijdens de vlucht, zijn allang voorbij. Maar waarom hebben vliegtuigen dan nog steeds asbakken?

Die vraag hield een gebruiker van het platform Quora ook bezig. Hoewel het niet verstandig is om open vuur te hebben in een voertuig dat op gemiddeld tien kilometer hoogte zo’n 200.000 liter brandstof vervoert, is er nog wel de mogelijkheid om je sigaret te deponeren in de daarvoor bestemde asbak.

Rokers

Er blijkt een heel logische verklaring te zijn. Voor sommige van de verslaafden is het lastig om de hele vlucht niet te roken en soms gebeurt dat dan stiekem. Er moet dan een veilige plek zijn om de sigaret te doven, vertelt gebruiker Dick Karp. Er is namelijk een risico dat de boel in de hens vliegt wanneer de rokers hun sigaret zomaar ergens ingooien.

In 1973 was er een vlucht van Rio De Janeiro naar Parijs die 123 mensen het leven kostte door een roker op het toilet. Die gooide zijn peuk namelijk in het prullenbakje, waardoor er een brand ontstond. Voor de zekerheid moeten de asbakjes van de FAA, de Federal Aviation Administration, dus in Amerikaanse vliegtuigen blijven zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Hierom hebben vliegtuigen nog steeds asbakken
Sluiten