Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 16 mrt 2016 / 11:10 uur

Heldhaftige Spiderman zit zelf knel na reddingsactie

De 30-jarige Wang Yong twijfelde geen moment toen hij een 2-jarig jongetje maandag aan een gebouw zag hangen, de held besloot hem te hulp te schieten. Hij wist toen nog niet dat hij later zelf de hulpbehoevende zou zijn.

De bouwvakker uit Sichuan, China klom als een ware Spiderman vijf verdiepingen naar boven om de peuter te redden. De man kende het gebouw, want hij woont er zelf ook. Hij klom dus ook zelfverzekerd naar boven, zonder angst voor zijn eigen veiligheid.

Hij hielp het jongetje dat vastzat tussen de beveiliging van de ramen, volgens de lokale media was hij daar terechtgekomen omdat hij over het balkon klom toen zijn ouders even niet opletten. Helaas voor Wang krijg hij het jongetje wel vrij, maar zichzelf niet meer na de heldendaad.

Beddengoed

In deze letterlijk beklemmende situatie zou een vrouw, van wie men zegt dat het Wang’s echtgenote is, de hand van de man hebben vastgehouden om hem rustig te houden. De brandweer werd gebeld en eenmaal aangekomen gebruikten zij beddengoed om Wang vast te maken aan het raam, zodat hij niet zou vallen terwijl de brandweer de spijlen van het balkon doorsneed.

Reddingsactie twee van die dag, die om Wang vrij te krijgen, duurde zo’n dertig minuten en de held die slachtoffer werd verliet meteen de plaats delict. Ook helden moeten wel eens gered worden Wang, schaam je niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heldhaftige Spiderman zit zelf knel na reddingsactie
Sluiten