IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 3 mrt 2016 / 17:57 uur

Geïmporteerde siervissen blijken giftige insecten

Tijdens een controle donderdag deed de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een nogal onverwachte ontdekking. In 25 dozen die vanuit Indonesië naar Schiphol werden vervoerd, zaten geen siervissen, maar giftige insecten.

RTV-NH meldt dat er op de etiketten stond dat er siervissen in de dozen zouden zitten. De inspecteurs vonden die niet. Wel vonden ze bijna 1200 dode spinnen, schorpioenen, krabben, bidsprinkhanen, wandelende bladeren, duizendpoten, miljoenpoten en slakken. Sommigen waren zeer giftig.

Ontsnapt

Om het allemaal nog wat erger te maken, hadden de importeurs ze in kleine plastic doosjes gestopt. Die zaten weer in een plastic zak. De plastic zak zat vervolgens weer in luchtdichte dozen. Zo’n 5000 dieren waren het slachtoffer van de smokkelaars. Een paar wisten te ontsnappen uit hun plastic vervoersmiddel.

Op de dozen zat geen waarschuwing dat er giftige dieren werden vervoerd. De importeurs krijgen een proces-verbaal wegens ‘dierkwelling’ en het overtreden van de internationale luchtvaartregels voor het vervoeren van levende dieren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geïmporteerde siervissen blijken giftige insecten
Sluiten