Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 17 mrt 2016 / 13:30 uur

Foto met man die op dode walvis staat wint wedstrijd

Een foto waarop te zien is hoe een man bovenop een dode walvis danst, heeft in Japan een fotowedstrijd gewonnen.

Onwetend

Veel mensen zullen vol afschuw naar het beeld kijken, maar de jury van de jaarlijkse fotowedstrijd van het Okhotsk Sea Ice Museum in Hokkaido vond dit de terechte winnaar. Voor de wedstrijd werden nog 118 andere natuurfoto’s ingestuurd, maar onder meer jurylid Keiko Fujii werd ‘geraakt’ door deze foto, zo liet ze aan ABC News weten.

,,Ik dacht dat de walvis nog leefde en dat het deze man was gelukt om op het dier te klimmen. Daar werd ik door geraakt’’ ,,De jongeman is er in geslaagd om iets heel bijzonders vast te leggen op beeld’’, aldus een ander jurylid.

Het Japanse museum is geschrokken van de stortvloed aan boze reacties en zegt ook in eerste instantie niet te weten dat de walvis dood was. ,,We zijn een museum dat de natuur bestudeert, maar in dit geval hebben we niet goed opgelet en niet nagedacht over de gevolgen. We hebben veel mensen beledigd, dat nemen we heel serieus’’, aldus de woordvoerder van het museum tegen ABC News.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Foto met man die op dode walvis staat wint wedstrijd
Sluiten