Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 13 mrt 2016 / 11:33 uur

Ex-extremist runt eigen kapperszaak in Londen

Een voormalig extremist houdt zich tegenwoordig niet meer bezig met het plegen van aanslagen, maar runt een eigen kapperszaak in Londen. Dat terwijl hij in 2009 nog voor 4,5 jaar de gevangenis in moest vanwege brandstichting.

Beter leven

Abrar Mirza zegt spijt te hebben van zijn verleden en wil zijn leven beteren. „Ik zal het niet ontkennen, ik heb een grote fout begaan”, zegt hij tegen Daily Star Sunday. „Maar ik ben een Brit. Dit is mijn thuis. Ik had te maken met de verkeerde mensen en denk dat mijn leven nu heel anders is.”

Abrar werd in 2009 gearresteerd nadat hij had benzine door de postbus had gegoten van het huis van zakenman Martin Rynja, die een boek wilde uitbrengen over de profeet Mohammed. Hij was toen samen met Ali Behesti, een collega-extremist die zijn dochtertje ooit een roze jurk aantrok waar ‘I love al-Qaida’ op stond. De twee slaagden erin om het huis in brand te zetten, maar brandweer en politie arriveerden net op tijd om een catastrofe te voorkomen, meldt Mirror.

Kapperszaak voor baarddragers

Nu, zo’n drie jaar na zijn vrijlating, is Abrar erin geslaagd aan het hoofd te staan van een London Beard Company-kapperszaak. Voor zo’n 19 euro kunnen mannen daar hun baard laten bijknippen of langskomen voor een flesje baardolie. Onbekend is hoe het kan dat Abrar na zijn vrijlating zo snel weer aan werk is gekomen.

De rechter vertelde hem eerder: „Als je kiest om te leven in dit land, moet je je aan de regels houden.” Daar lijkt de ex-extremist dus toch naar te luisteren…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ex-extremist runt eigen kapperszaak in Londen
Sluiten