Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 22 mrt 2016 / 15:50 uur

Eenzame man krijgt honderden kaartjes na dood hond

Toen het hondje van de Amerikaanse Kurt Haupt plotseling overleed, leek de oude man een eenzaam leven tegemoet te gaan. Toch wordt hij nu overladen met lieve kaarten en aandacht, allemaal dankzij een oplettende vreemde.

Op 8 maart werd Kurts teckel Dacky doodgebeten door vier anderen honden. Kurt vertelde aan ABC News dat hij meteen wist dat het voorbij was. „Hij zei helemaal niets meer tegen me”, herinnert hij zich het verschrikkelijke voorval.

Eenzaam

De eigenaars van de honden zijn weliswaar gepakt, maar het verlies van Dacky heeft grote gevolgen voor de 81-jarige Kurt. De man heeft namelijk geen familie meer en amper vrienden. Het verlies van Dacky betekent dat hij er feitelijk alleen voor staat, gaf de eenzame man toe.

Kaartje

Toen Sue Dunstan het interview met Kurt op tv zag, wist ze meteen dat ze wilde helpen. Ze zette een inzamelingsactie op om Kurt te helpen met de medische kosten voor Dacky, waar hij mee achtergebleven was. Daarnaast vroeg ze iedereen om kaartjes te sturen naar Kurt, zodat hij zich minder alleen zou voelen.

Nieuwe vriend

Binnen korte tijd werd er bijna 3000 euro opgehaald en kreeg Kurt honderden kaartjes van vreemden. Daarnaast heeft de man sinds kort een nieuwe vriend: een deelnemer aan de actie woont toevallig dicht bij Kurt en gaat nu regelmatig even bij de bejaarde langs.

Kurt laat weten heel blij te zijn met alle aandacht en denkt erover een nieuw hondje te nemen. „Mijn oude hondje kreeg niet het einde waar hij recht op had”, vertelt hij. „Een nieuw hondje kan een nieuw begin betekenen.”

Reageer op artikel:
Eenzame man krijgt honderden kaartjes na dood hond
Sluiten