Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 1 mrt 2016 / 17:35 uur

Dressuurrijdster (19) jongste miljardair ter wereld

Miljardair zijn; we dromen er allemaal wel eens van. Voor de 19-jarige dressuurrijdster Alexandra Andresen is deze droom werkelijkheid. De Noorse tiener is ’s werelds jongste miljardair ze heeft een fortuin van maar liefst 1,2 miljard dollar, oftewel 1,1 miljard euro, op haar rekening staan.

Alexandra staat samen met haar zus Katharina (20) op de lijst van mensen die een miljard bezitten van Forbes Magazine. Het is de eerste keer dat de dames op de lijst van de rijksten ter aarde staan en ze zijn gerangschikt op nummer 1.457.

In de familie

Alexandra en haar zus hebben het fortuin niet zelf verdiend, het geld zit in de familie. Vader Johan F. Andresen droeg zijn aandelen in het grootste bedrijf van Noorwegen, Ferd Holdings, in 2007 aan zijn dochters over.

De familie verdiende veel geld in de tabaksindustrie en Alexandra haar over-, over-, overgrootvader richtte de grootste sigarettenproducent van Noorwegen op. Het bedrijf werd in 2005 voor 500 miljoen dollar verkocht en het geld werd geïnvesteerd in onroerend goed en hedge fund.

De zussen staan dit jaar voor het eerst op de lijst van het zakentijdschrift Forbes omdat ze nu allebei 17 jaar oud zijn, waardoor ze verplicht zijn hun belastingaangifte te publiceren en de grote van het fortuin openbaar is gemaakt.

Paardrijden

Ondanks haar rijkdom, zit Alexandra niet stil. Ze woont in Duitsland waar ze op professioneel niveau dressuur rijdt. Met haar paard Belamour heeft ze verschillende onderscheidingen op haar naam staan, zo won ze afgelopen jaar het Europees Kampioenschap Paardensport voor junioren.

Verantwoordelijkheid

Helaas kan de dame haar dagen niet alleen bij de paarden slijten. Ze heeft met haar zus de grote verantwoordelijkheid om het familiebedrijf draaiende te houden. „Ik voel me verantwoordelijk en wil mijn plek verdienen. Dat kan door Ferd verder te ontwikkelen en beter te maken”, zegt Alexandra tegen Daily Mail.

De 19-jarige beseft zich maar al te goed dat ze dankzij haar familie veel kansen heeft gekregen. „Ik wil graag iets terug doen. Zonder het geld had ik nooit op dit niveau paard kunnen rijden, dat kost namelijk veel geld.”

Bill Gates

Bill Gates blijft ’s werelds rijkste dankzij zijn vermogen uit softwarebedrijf Microsoft. Hij werd afgelopen jaar $4,2 miljard armer, maar heeft nog steeds een fortuin van 75 miljard dollar. Hij wordt gevolgd door Amancio Ortega, de oprichter van Zara en zakenman Warren Buffet. Op de rijkenlijst van zakenblad Forbes staan in totaal 1810 miljardairs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dressuurrijdster (19) jongste miljardair ter wereld
Sluiten