Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 11 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Doodverklaarde tiener verlaat lopend het ziekenhuis

Een Amerikaanse tiener heeft alle dokters doen verbazen. Nadat het meisje in haar hoofd werd geschoten, ‘overleed’ ze. Maar even later kon ze lopend het ziekenhuis verlaten, zo schrijft The Mirror.

Abigail Kopf werd afgelopen maand neergeschoten door de Uber-chauffeur Jason Dalton. Toen haar hart stopte, werd ze door de dokters doodverklaard. Haar ouders Gene en Vickie kregen toegang tot de operatiekamer om afscheid te nemen van hun dochter.

Hartslag

Maar toen Abigails moeder haar hoofd op haar dochters borst legde, hoorde ze lichtjes een hartslag en dus gingen de medici direct over op reanimatie. Eerst waarschuwden de dokters nog dat het meisje waarschijnlijk flinke hersenbeschadigingen had overgehouden aan het schot, maar niets bleek minder waar. Abigail kon op eigen benen het ziekenhuis verlaten toen ze was aangesterkt.

,,Het tempo van haar herstel is uitzonderlijk”, aldus Dr Aaron Lane-Davies van Bronson Children’s Hospital in Kalamazoo. ,,Er staat haar nog een lange weg te wachten, maar haar functioneren herstelt veel sneller dan verwacht voor iemand met zulke heftige verwondingen.”

Jason Dalton was taxichauffeur voor Uber in Kalamazoo, Michigan en gaf eind februari toe zes van zijn klanten te hebben vermoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.