Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 24 mrt 2016 / 12:15 uur

Dit is waarom horloges altijd dezelfde tijd aangeven

Als je vaak reclames voor horloges voorbij ziet komen, is het je vast al eens opgevallen: de klokjes staan altijd ingesteld op dezelfde tijd. Daar blijkt een reden voor en uiteraard heeft het alles met geld te maken.

Je kent ze wel de plaatjes van horloges die altijd op dezelfde tijd staan ingesteld: tien over tien. Dat is niet door toeval, of omdat alle horlogemerken elkaar nadoen, verklapt de directeur van horlogemerk Tourneau aan de New York Times. ,,Het is bijna een ongeschreven regel, dat horloges dezelfde tijd aangeven”, aldus Andrew Block.

Logo

Volgens de directeur zijn de wijzers op de tien en de twee gericht zodat ze precies de merknaam en het logo op het uurwerk omlijsten, en daarmee extra benadrukken. Het is een psychologisch trucje: doordat je ogen naar het logo worden getrokken zou je sneller geneigd zijn het horloge te kopen.

Lach

Daarnaast heeft de positie van de wijzers een bijkomend voordeel: op deze manier vormen ze haast een lachje, wat de klant een positief gevoel moet geven. En iedereen weet: wie blij is, geeft geld uit.Dus mocht je binnenkort op zoek gaan naar een nieuw uurwerk: laat je niet hynotiseren door het opvallende logo en de ‘vriendelijke lach’, het is een grote marketingtruc!

Reageer op artikel:
Dit is waarom horloges altijd dezelfde tijd aangeven
Sluiten