Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Good vibes 18 mrt 2016 / 12:44 uur

Dit gebeurt er als je doortrekt in een vliegtuig

Grote kans dat iemand je vroeger eens heeft wijs proberen te maken dat wat je achterliet op het toilet in een vliegtuig net als in de trein naar beneden valt. Dat zou smerig zijn en is gelukkig ook niet waar. Maar waar gaat het dan wel heen?

Vacuüm

Al meer dan dertig jaar hebben vliegtuigen handige vacuümtoiletten die ervoor zorgen dat het vliegtuig geen overbodig water mee hoeft te vervoeren. Gizmodo legt het uit: „Als je doortrekt, opent de klep in de toiletpot. Daardoor komt je behoefte in een pneumatisch vacuüm. Alles wordt daarna weggezogen en belandt in een tank waar ruim 750 liter in kan.”

De toiletten zijn bedekt met Teflon, waardoor de boel niet plakt. De crew haalt de tank op de grond weer leeg, zodat de volgende vlucht weer lekker fris is. Toch een stuk minder eng dan het idee van een treintoilet in het vliegtuig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit gebeurt er als je doortrekt in een vliegtuig
Sluiten