Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 28 mrt 2016 / 13:55 uur

Deze turnster at 3 jaar lang alleen maar bij de KFC

Als je naar de 21-jarige Georgie Scotney uit Porthsmouth kijkt, lijkt het in eerste instantie een gezonde, knappe meid. Maar ondanks haar ‘gewone’ uiterlijk draagt de vrouw een geheim met zich mee. Drie jaar lang at ze namelijk alleen maar voedsel van de Kentucky Fried Chicken. En dat terwijl ze hard op weg is om professioneel turnster te worden.

Schooluitjes

Zelfs wanneer Georgie mee ging naar een schooluitje waar geen fastfood tot haar beschikking was, vertikte ze het om iets anders te eten (oftewel, ze hongerde zichzelf uit).

Inmiddels is geconstateerd dat Georgie last heeft van een Selective Eating Disorder (SED). De reden waarom ze alleen kip en chips eet, is dat ze gewoonweg niet durft om ander voedsel te verorberen. En dit zou weer kunnen komen dat ze op jonge leeftijd vaak maaltijden miste vanwege het harde trainen.

Koppig

„Eerst lustte ik alleen nog maar kip en patat in het algemeen, daarna werd het alleen maar kip en patat van de KFC”, vertelt Georgie aan Mirror. Ze ging elke dag naar de KFC. „Ik had er nooit genoeg van. Ik gooide er zelfs dagelijks bakken zout overheen, waarvan ik nu weet dat het een slecht idee was. Volgens mij deed ik zoveel zout erop omdat ik vooral bang ben voor saus. Dat is het ergste.”

Hypnotherapie

Dankzij haar vriend zocht ze uiteindelijk hulp in de vorm van hypnotherapiesessies. Inmiddels is ze er in geslaagd om voor de eerste keer in haar leven fruit te eten. „Toen ik jong was, was ik altijd al koppig met wat ik wilde eten, en vaak at ik niet”, vertelt Georgie. „Ik was eerst erg sceptisch over de hypnotherapiesessies, dacht dat ik nooit kon veranderen. Maar inmiddels heb ik voedsel gegeten waar ik vroeger niet eens over durfde te dromen. En ik vond het nog lekker ook!”

Georgie en haar vriend zijn nu van plan om samen een reis naar Azië te maken in mei. Daar hoeven ze nu gelukkig niet meer alleen maar de KFC’s in te rennen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze turnster at 3 jaar lang alleen maar bij de KFC
Sluiten