Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 29 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Canadese vrouw verwacht identieke vierling

De jonge twintigers Tim en Bethani Webb wilden dolgraag samen een gezinnetje stichten, maar daar nog even een paar jaar mee wachten. Het lot besliste anders: niet alleen is Bethani sneller zwanger dan gepland, het stel verwacht ook nog eens een identieke vierling.

Tim (23) en Bethani (22) wonen in het plaatsje Hythe in de Canadese provincie Albera. In juni vorig jaar stapten ze in het huwelijksbootje. Met kinderen wilde het koppel nog een tijdje wachten, toch raakte Bethani zwanger. Bij een bezoek aan de gynaecoloog twee dagen voor Kerstmis hoorde het stel over de volgende verassing, namelijk dat ze niet één, maar vier kindjes krijgen.

Gepostet von Bethani Esther Irene Webb am Mittwoch, 19. August 2015

„Ze vroeg of er meerlingen in de familie zitten, ik zei nee”, vertelt Bethani aan CBC News. „Daarop draaide ze het scherm en zei ze: ‘Daar is baby een, daar is baby twee, daar is nummer drie en daar is nummer vier.”

Volgens de vroedvrouw van het stel is de kans op een natuurlijke identieke vierling één op 67 miljoen. „Het was een goede zaak dat mijn man op een stoel zat, want hij viel bijna flauw”, zegt Webb. „Ik kon het niet geloven, ik was in shock. Eerlijk gezegd dacht ik dat de gynaecoloog een grapje maakte.”

48 luiers per dag

Het koppel, dat op een tweekamerappartementje woont, beseft dat ze voor een grote uitdaging staan. De inwoners van Hythe zijn al een inzamelingsactie begonnen om de Webbs financieel op weg te helpen. „Dit is geweldig, we hebben alleen al 48 luiers per dag nodig.”

Over luiers gesproken, Tim ziet het niet zitten de luiers van zijn dochters te verschonen, dat wordt volgens hem de taak van zijn vrouw. „Ik heb een zwakke maag”, zo luidt zijn excuus.

Eerst staat het stel nog een andere uitdaging te wachten: de bevalling. Webb is nog maar 27 weken zwanger, maar is uit voorzorg al opgenomen in het ziekenhuis. Na de bevalling gaan Tim en Bethany tijdelijk bij zijn moeder wonen zodat zij hen kan helpen.

Baby A, B, C en D

Over de namen van de vier meiden zijn de ouders het al eens: Abigail, McKayla, Grace en Emily. Maar tot hun geboorte zijn ze nog even baby A, B, C en D.

Had an ultrasound and saw the 4 babies. They're all growing good and are at a good weight. Baby A is 1lb 8oz, Baby B is…

Gepostet von Bethani Esther Irene Webb am Donnerstag, 17. März 2016

„Ik denk dat mijn man ondertussen gewend is aan het idee dat er vier baby’s komen, maar nog niet aan het feit dat het vier identieke meisjes zijn," lacht de toekomstige moeder. Ze is van plan om de teennageltjes van haar vier dochters in een andere kleur te lakken om hen uit elkaar te kunnen houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Canadese vrouw verwacht identieke vierling
Sluiten