Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 2 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Burger King antwoordt briljant op reclame McDonald’s

McDonald’s kwam vorige week met een hilarische reclame: de keten wijst klanten de weg naar de Burger King. De dichtstbijzijnde vestiging van de concurrent is namelijk 258 kilometer verderop. De McDonald’s daarentegen, is slechts 5 kilometer rijden.

Dus besloot de keten met de gouden bogen de route naar de burgerkoning uit te schrijven en op een bord naast de route richting hun eigen vestiging te plaatsen. Daar kwam een grappig reclamespotje uit voort waar Burger King ook wel om kan lachen. De keten besloot het spotje een klein beetje uit te breiden.

Marktleider

Het enorme bord werd geplaatst op de weg tussen Brioude en Fontannes in Frankrijk. Met deze sneer wil McDonald’s de klanten erop wijzen dat ze de absolute marktleider op het gebied van fastfooddrive-ins zijn.

Burger King heeft echter een goede verklaring voor de verre afstand. De keten impliceert dat de burgers zó lekker zijn, dat je er zonder moeite een paar (honderd) kilometer extra voor wil rijden. Wel terende op een kop koffie van McDo natuurlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Burger King antwoordt briljant op reclame McDonald’s
Sluiten