Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Good vibes 6 mrt 2016 / 15:35 uur

Broers winnen geldpijs in loterij op zelfde dag

Twee broers uit Pennsylvania wonnen op dezelfde dag een loterij. De een had alleen iets meer geluk met zijn prijs dan de ander.

James en Bob Stocklas kochten hun loterijtickets op hun jaarlijkse vakantie in de Amerikaanse staat Florida. Eenmaal terug in Pennsylvania ontdekte James (67) dat hij de jackpot van ruim 291 miljoen dollar had gewonnen, omgerekend een kleine 265 miljoen euro. Hij checkte zijn nummers terwijl hij genoot van een ontbijtje in zijn favoriete restaurant, meldt de website van de loterij, Florida Lottery.

Om zijn winst te vieren, betaalde James de rekening van iedereen die op dat moment ook in het restaurant aan het ontbijten was. Daarna belde hij zijn familie om te vertellen dat ze terug gaan naar Florida.

Minder geluk

Maar zijn broer Bob had een iets minder hoge prijs te pakken. Van zijn winst kan hij misschien net een nieuw lot kopen. Hij won namelijk zeven dollar (iets meer dan 6 euro).

Gelukkig is zijn nu stinkend rijke broer van plan zijn familie te helpen met zijn geldprijs, schrijft de Daily Mail. Daarnaast wil hij diverse trustfondsen opzetten en doneren aan goede doelen. Ook deelt hij zijn prijs met twee vrienden, met wie hij het winnende lot kocht. Na aftrek van belastingen blijft er voor iedere winnaar nog zo’n 40 miljoen dollar (ruim 36 miljoen euro) over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Broers winnen geldpijs in loterij op zelfde dag
Sluiten