IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 11 mrt 2016 / 09:30 uur

Blogger met wijnvlek durft eindelijk zonder make-up

Sinds haar dertiende gaat ze de deur niet meer uit zonder een perfecte laag foundation. IJdelheid? In het geval van de 24-jarige blogger en moeder Rachel Anderson vooral onzekerheid. Rachel heeft namelijk een enorme wijnvlek op haar gezicht.

Huilend voor de spiegel

Op sommige momenten barstte de jonge moeder in tranen uit als ze voor de spiegel keek en zichzelf bekeek. Ondanks dat haar moeder haar van jongs af aan vertelde dat haar wijnvlek ‘cool, uniek en mooi’ is, begon de onzekerheid in haar puberteit enorm op te spelen. Ze voelde zich lelijk en dacht dat ze het moest verbergen.

Tegenwoordig lijkt Rachel echter de prinses van haar eigen Disney-sprookje te zijn. Ze ontmoette Adam Anderson op een feestje. Rachel werd verliefd, maar vond het spannend haar grote schoonheidsgeheim te delen. Toch deed ze het. Adam reageerde positief, en sindsdien durft Rachel zonder de lagen foundation de deur uit.

Lelijk

„Niemand veroordeelde me, en toch veroordeelde ik mezelf”, vertelt ze tegen Metro UK. „Ik dacht dat de wijnvlek lelijk was. Ik dacht dat ik lelijk was.” Totdat ze Adam ontmoette. Al op de eerste date wist ze dat ze met hem wilde trouwen. „Nadat we een paar weken aan het daten waren, heb ik hem mijn wijnvlek laten zien. Behalve mijn familie en beste vriendin Tessa, had niemand die de afgelopen tien jaar gezien.”
Nerveus was ze wel, toen ze het hem vertelde. Maar Adam vond de vlek prachtig, net als dat hij Rachel prachtig vond. Toch verstopte ze de wijnvlek nog drie jaar lang achter de make-up. Pas tijdens een seminar over het veranderen van patronen in je leven kwam voor Rachel het moment dat ze haar make-up niet meer als noodzakelijk beschouwde. „Ik kon eindelijk zien dat niet iedereen mij veroordeelt.” Ook leerde ze dat wanneer mensen haar lelijk noemen, zíj een probleem hebben, en niet Rachel.

The truth about beauty is there's not 1 thing that qualifies it. Everyone is beautiful in so many different ways. We…

Gepostet von Beautifully_Marked_ am Montag, 4. Januar 2016

Lang en gelukkig

Omdat elk Disney-sprookje een mooi eind hoort te hebben, trouwde de blogster met Adam en werd ze moeder van een inmiddels tweejarig jochie. Die krijgt binnenkort ook nog eens een broertje. Haar levensles houdt ze gelukkig niet voor zichzelf. Op haar blog Beautifully Marked schrijft ze: „Het leven is te kort om je aan te passen aan andermans mening, zeker als jij daar ongelukkig van wordt. Uiteindelijk maakt hetgeen dat anders is, jou uniek zoals je bent.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Blogger met wijnvlek durft eindelijk zonder make-up
Sluiten