Remco Visser
Remco Visser Good vibes 17 mrt 2016 / 16:09 uur

Beeldig: Wereld kleurt groen voor St. Patrick’s Day

Groot feest onder Ieren wereldwijd vandaag. Het is namelijk weer tijd voor het vieren van St. Patrick’s Day, Maar niet alleen in de straten van Ierland wordt de beschermheilige uitbundig herdacht, ook in de rest van de wereld kleuren de straten knalgroen.

De feestelijkheden op 17 maart waren oorspronkelijk bedoeld om de heilige te eren en de komst van het christendom te vieren, maar inmiddels is de feestdag uitgegroeid tot een dag waarop de Ierse cultuur in het algemeen wordt gevierd. Zo kleurden zelfs de Chicago River en de fontein voor het Witte Huis groen ter ere van de feestdag.

Hierboven hebben we een kleine sfeerimpressie van de Ierse feestdag wereldwijd voor je klaargezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beeldig: Wereld kleurt groen voor St. Patrick’s Day
Sluiten