Remco Visser
Remco Visser Good vibes 19 mrt 2016 / 21:57 uur

Beeldig: Gebouwen in het donker om Earth Hour

Overal ter wereld gaat om 20.30 plaatselijke tijd het licht een uurtje uit voor het jaarlijkse Earth Hour. Zo worden in veel landen beeldbepalende gebouwen in het duister gezet om stil te staan bij het veranderende klimaat.

Zo zullen in Nederland straks het Amsterdamse Scheepvaartmuseum, de Rotterdamse Euromast en de Domtoren in Utrecht een uur lang niet verlicht worden. Ook de de Eiffeltoren (Frankrijk), het Colosseum (Italie), de Sagrada Familia (Spanje), de Burj Khalifa (VAE) en de Space Needle (VS) gaan dit jaar wederom op zwart.

Australië en Azië waren echter het eerst aan de beurt om de lichten 60 minuten te doven. En dus werden onder meer de Sydney Opera House, de Petronas Torens en Taipei 101 in donkerte gehuld. Hieronder zie je welk effect dat had.

Marina Bay Sands Hotel – Singapore

Sydney Opera House – Australië

National Stadium – China

Wat Arun tempel – Thailand

Petronas Towers – Maleisië

Sydney Harbour – Australië

Taipei 101 – Taiwan

Yokohama – Japan

Skyline van Shanghai – China

Parthenon – Griekenland

Paleis van Cultuur en Wetenschap – Polen

Brandenburger Tor – Duitsland

Trevi-fontein – Italië

Kremlin – Rusland

Erasmus-brug – Nederland

Big Ben – Groot-Brittannië

Sint Pieter-basiliek – Italië

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beeldig: Gebouwen in het donker om Earth Hour
Sluiten