Remco Visser
Remco Visser Good vibes 19 mrt 2016 / 15:15 uur

Beeldig: Enorme graffiti verrezen in Caïro

Wat voorheen door het leven ging als enorme achterbuurt van Caïro, is sinds deze week getransformeerd tot grootste kunstwerk van de Egyptische hoofdstad. De wijk Manshiyat Naser is namelijk grondig onder handen genomen door de graffiti-artiest El Seed.

De Frans-Tunesische kunstenaar, die bekend werd vanwege zijn zogenaamde ‘calligraffiti’-stijl, gebruikte ruim 50 gebouwen in de arme wijk om een enorm kunstwerk te creëren. De muurschildering, die alleen vanaf de nabijgelegen berg Mukkatam in zijn totaliteit te aanschouwen is, bestaat uit een in het Arabisch vertaalde uitspraak van de Heilige Athanasius van Alexandrië: Iedereen die het zonlicht wil zien, zal zich eerst in de ogen moeten wrijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beeldig: Enorme graffiti verrezen in Caïro
Sluiten