Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 3 mrt 2016 / 08:50 uur

Bedelaar stapt na ‘werkdag’ in peperdure Audi

Een bedelaar in het Britse Newquay heeft zich de woede op de hals gehaald van velen toen hij aan het eind van zijn ‘werkdag’ doodleuk wegreed in een Audi ter waarde van ruim 60.000 euro. De bedelaar heeft zelfs doodsbedreigingen gekregen nadat beelden waarop hij in zijn sportauto stapt vorige maand op social media verschenen.

Audi

Matthew Brinton bedelt al jaren om eten en geld in Bank Street in het Britse Nequay. Hij wordt altijd vergezeld door zijn viervoeter Hazel. Alles leuk en aardig, maar de kans dat hij de komende tijd veel giften zal krijgen, lijkt klein nu er beelden zijn verschenen waarop hij doodleuk een Audi TT instapt.

Brinton zelf stelt dat de sportauto hem is nagelaten door zijn grootmoeder. Hij stelt dat de bolide nu is gestolen en vreest voor zijn leven nadat critici bedreigingen hebben geuit. Nadat beelden van de man en zijn Audi op Facebook verschenen, werd er massaal gereageerd. En niet iedereen was even positief.

Bedreigingen

Dat hij in een dure auto rijdt, zegt volgens Brinton nog niet dat hij veel geld heeft. Door het uitlekken van de beelden krijgt hij nu nauwelijks giften meer. Hij claimt nu de wanhoop nabij te zijn en dat hij sterft van de honger: „Ik heb de social media posts niet gezien, omdat ik geen toegang heb tot internet, maar volgens de politie hebben veel mensen me met de dood bedreigd”, zegt hij.

Nadat de beelden op 18 februari op social media werden geplaatst, is Brinton van zijn auto en geld bestolen. Volgens de politie is het waar dat Brinton ooit wat geld van een familielid heeft geërfd, maar dat zou hij al snel hebben opgemaakt. De politie bevestigde dat er op social media bedreigingen zijn geuit, maar die zouden geen direct risico vormen voor de man.

Reageer op artikel:
Bedelaar stapt na ‘werkdag’ in peperdure Audi
Sluiten