Remco Visser
Remco Visser Good vibes 12 mrt 2016 / 17:15 uur

Australische politie in actie om liegend jochie

Een leugentje van een 7-jarig knulletje heeft in Australië geleid tot een massale zoekactie. Het kind had de ouders van een vriendje wijsgemaakt dat hij mocht blijven slapen, berichtten Australische media vrijdag. Daarop gaf zijn familie hem op als vermist.

De politie in Queensland ging met man en macht op zoek naar de jongen. Het gebied in Gold Coast werd te voet uitgekamd door vrijwilligers en agenten. Een politiehelikopter speurde ondertussen vanuit de lucht naar de jongen.

Leugentje

De knaap zat ondertussen bij een vriendje. Daar had hij de ouders aangepraat dat hij naar huis zou lopen om toestemming te vragen voor de overnachting. "Hij vertrok, keerde snel weer terug en zei: het is prima”, vertelde een politiewoordvoerder.

De jongen at een pizza en lag te slapen terwijl de buurt werd doorzocht. Hij viel door de mand toen de ouders van zijn vriendje op sociale media ontdekten dat hun jonge gast werd vermist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Australische politie in actie om liegend jochie
Sluiten