Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 31 mrt 2016 / 10:05 uur

Amerikaans ministerie waarschuwt ‘lelijke’ toeristen

Niet moeders mooiste? Dan moet je in het buitenland extra op je hoede zijn volgens het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie plaatste een merkwaardig reisadvies, dat gericht was op studenten die voor hun ‘spring break’ naar het buitenland gaan, op Twitter.

„Geen 10 in de VS? Dan ook geen 10 in het buitenland. Pas op dat je er niet wordt ingeluisd om dure drank voor anderen te kopen of wordt beroofd #springbreakingbadly”, schreef het bureau van consulaire zaken.

Het opmerkelijke reisadvies leidde tot verontwaardiging, maar ook tot veel grappen op Twitter. „Moeten Amerikanen kokhalzen van je gezicht? Dan zullen Europeanen dat ook doen. Je bent hopeloos. Liefs, het ministerie van Buitenlandse Zaken”, grapt iemand.

Spijt

Het ministerie heeft de Tweet inmiddels verwijderd en haar excuses gemaakt: ze wilden er alleen voor zorgen dat jonge Amerikanen zich bewust zijn van de risico’s op reis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikaans ministerie waarschuwt ‘lelijke’ toeristen
Sluiten