Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 27 feb 2016 / 08:20 uur

Zwerfhonden stelen de show als ballenjongens

Waarom professionele ballenjongens aannemen als honden het ook hartstikke leuk vinden om tennisballen op te halen? Dat dacht de organisatie van het grote ATP tennistoernooi in de Braziliaanse stad Sao Paulo. Vier voormalig zwerfhonden stalen daar de show als ballenjongen.

Adoptie

De honden zwierven voorheen door de straten van de Braziliaanse stad, maar mochten nu hun vangtalent laten zien op de tennisbaan. Tijdens een oefenwedstrijd tussen de Spanjaard Roberto Carballas Baena en Gastao Elias uit Portugal vervingen de dieren de ballenjongens.

De initiatiefnemers hopen dat mensen sneller een zwerfhond adopteren na het zien van de aandoenlijke show. De viervoeters werden maandenlang getraind door Andrea Beckert. ,,Deze honden zijn lange tijd mishandeld. We hebben ze moeten laten wennen aan het lawaai, de baan en de fans. Bij veel honden is dat gelukt, maar bij sommigen niet.’’

De vier honden leven nog steeds in het asiel, maar luisteren inmiddels wel naar termen als ‘pak de bal’, ‘laat los’, ‘blijf’ en ‘kom hier’. Toekomstige baasjes hoeven de dieren dus nog maar amper op te voeden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwerfhonden stelen de show als ballenjongens
Sluiten