Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 26 feb 2016 / 19:20 uur

Zwarte zeehond is publiekslieveling van Pieterburen

Nog op zoek naar leuk tijdverdrijf tijdens de voorjaarsvakantie? Ga dan even een kijkje nemen in Pieterburen. Daar verblijft namelijk momenteel een pikzwarte zeehond, die niet alleen de show steelt met haar bijzondere uiterlijk, maar ook met zijn grote voorliefde voor vis.

Vermagerd

Op 31 januari werd Pepper, zoals het beestje heet, binnengebracht bij de zeehondencrèche. Ze was sterk vermagerd gevonden op de dijk bij het plaatsje Hornhuizen. „Ze was zelf de dijk opgeklommen”, vertelt Eline Postma van Pieterburen. „Gelukkig was het dichtbij Pieterburen, dus we konden haar zo ophalen.”

Pepper woog nog maar 16 kilo toen ze gevonden werd. Maar nu ze veilig in Pieterburen rond kan zwemmen en volop te eten krijgt, blijkt de zeehond een veelvraat te zijn. De pondjes vliegen er dan ook alweer flink aan; Pepper weegt inmiddels 26 kilo.

„Ze krijgt net als de andere zeehonden 5 kilo haring per dag”, aldus Eline. Haar gulzigheid lijkt zelfs zo erg te zijn, dat Pepper nog wel eens de vis voor de neus van andere zeehonden wegkaapt. Daar moeten de verzorgers wel om lachen. Ze voeren haar apart van de andere zeehonden wat een hele klus is. Elke keer probeert ze het hekwerk te ontwrichten wanneer ze haar maaltje opgediend krijgt.

Pepper zal waarschijnlijk nog een maand in Pieterburen verblijven. Wanneer ze er klaar voor is, zal ze door haar verzorgers weer worden vrijgelaten.

Reageer op artikel:
Zwarte zeehond is publiekslieveling van Pieterburen
Sluiten