Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 17 feb 2016 / 17:40 uur

Zorgeloos fietsen met een rokje aan? Dat kan!

Veel vrouwen zullen zich er niet het prettigste bij voelen: met een rokje aan op de fiets stappen. Het kan vaak uitpakken in nogal wat geklungel. De Franse Véronique Bertand uit Strasbourg ervoer altijd precies hetzelfde en had daar schoon genoeg van. Ze zocht naar een oplossing en creëerde een fietsjarretelle, zodat ze er zeker van kon zijn dat een rok aan op de fiets geen gênante situaties met zich meebracht.

Hoe werkt het?

Maar wat is een fietsjarretelle precies? Heel simpel: een elastische, katoenen band die je om je been doet en dichtmaakt met een eenvoudig sluitstukje. Aan die band zit weer een clipje dat je aan je rok vastmaakt en voilà: je kunt met een gerust hart met een rok aan gaan fietsen.

De Française maakt de jarretelles zelf en dat duurt ongeveer een kwartiertje. Daarmee helpt Véronique veel vrouwen met het niet laten zien van hun ondergoed aan de rest van de stad. Inmiddels verkopen al twee winkels (CityZenBike en Rustine et Burette) haar pronkstuk voor 13,80 euro in verschillende maten en kleuren.

Nog een hulpmiddel

Zoals sommigen misschien wel weten is de ‘Jart’elle’ niet het eerste hulpmiddel dat uitgevonden is voor vrouwen die een rok dragen op de fiets. Al eerder maakte, ook in Frankrijk, een koppel reclame voor hun ‘Poupoupidou’. Je kunt het zien als een wasknijper waarmee je je rok aan je zadel vastmaakt. Helaas kun je de ‘Jart’elle voorlopig nog niet in Nederland bestellen, maar na het lezen van dit artikel heb je vast wel wat inspiratie opgedaan om gênante situaties met een rokje aan op de fiets te vermijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zorgeloos fietsen met een rokje aan? Dat kan!
Sluiten