Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 15 feb 2016 / 15:41 uur

Zelfspelende pianovleugel verrast Britten

Voorbijgangers stonden raar te kijken toen een pianovleugel bij King’s College in Londen spontaan liedjes begon te spelen. Het bleek te gaan om een demonstratie van de zelfspelende vleugel van Edelweiss.

Een zelfspelende piano op zichzelf is niet heel bijzonder. De techniek bestaat al een aantal jaar. Maar het bedrijf uit Cambridge wist nieuw leven te blazen in de uitvinding. In het zelfspelende instrument zit namelijk een iPod verborgen waarmee de piano bestuurd kan worden.

Van pop tot klassiek

De vleugel kan allerlei muziekstijlen spelen. Van popliedjes (bijvoorbeeld Elton John) tot klassieke stukken van Mozart en Beethoven. De zangteksten en achtergrondmuziek komen uit de ingebouwde speakers terwijl de toetsen de pianodelen meespelen.

Bij levering zitten er zo’n 400 liedjes op de iPod: een ideale oplossing voor mensen die zelf geen piano kunnen spelen. Helaas zit er een duur prijskaartje verbonden aan de zelfspelende vleugel. Het instrument kost rond de 9000 pond.

Met de uitvinding hoopt Edelweiss om „het geluid van de piano" weer terug te krijgen in woonkamers. Bekijk het filmpje van de demonstratie hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zelfspelende pianovleugel verrast Britten
Sluiten