Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 28 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Vrouw vermoordt baby, ‘leek te veel op minnaar’

Een gruwelijk verhaal vanuit Roemenië. Een 27-jarige moeder heeft daar haar pasgeboren baby vermoord, omdat ze erachter kwam dat het kindje toch meer leek op haar minnaar dan haar huidige echtgenoot.

Geen gelijkenissen

Elena Smocot was alleen thuis met haar 4 jaar oude zoon, 7 jaar oude neefje en haar pasgeboren zoontje. Plotseling realiseerde ze dat haar 7 jaar oude zoon en baby totaal niet op elkaar leken. De stoppen sloegen door: ze pakte het kindje bij de benen en zwaaide hem rond terwijl ze het hoofdje tegen de meubels aan liet knallen, totdat het jongetje stopte met schreeuwen. Daarna ging ze naar buiten, legde het kindje neer en stampte meerdere keren op het lichaampje.

De twee andere kinderen hoorden haar schreeuwen en gingen ook naar buiten, meldt Mirror. Toen ze zagen wat hun moeder/tante aan het doen was, waren ze in shock. De kinderen renden even later weg naar de buren, om ze te alarmeren.

Intussen was Elena nog niet klaar met haar gruwelijke daad. Ze pakte een gebroken tegel en viel de baby ermee aan. Daarna trok ze de ingewanden (!) eruit, legde het kind in de badkuip en zette de douche aan. De vrouw zorgde ervoor dat het bloed van haar eigen lichaam gewassen werd.

18 jaar cel

Het afgrijselijke drama gebeurde in de Roemeense stad Barlad. De vrouw werd naderhand opgepakt en is veroordeeld tot 18 jaar cel. Experts denken dat Elena lijdt aan een depressie, omdat ze tussen 2010 en 2012 ook wel last had van een postnatale depressie. De vrouw heeft geen ouderlijke rechten meer over het andere kind.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw vermoordt baby, ‘leek te veel op minnaar’
Sluiten