Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 16 feb 2016 / 10:20 uur

Truck rijdt 17 kilometer door na beroerte chauffeur

De 58-jarige man uit het Belgische Eernegem reed maandag met zijn 44 ton zware vrachtwagen over de E40, toen hij plotseling een beroerte voelde opkomen. Zijn truck stond in cruisecontrol, iets dat hij niet meer uit kon zetten en hij eveneens geen kracht meer om te remmen, waardoor de wagen door bleef rijden, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Verlamming

De chauffeur was nog wel in staat om de Belgische politie te waarschuwen via zijn telefoon, ondanks dat hij op het moment amper nog kon praten vanwege zijn verlamming. Het duurde enkele kilometers voordat de politie ter plaatse was. ,,Meteen hebben we hem met drie politiewagens omsingeld zodat andere wagens niet in de buurt konden komen”, zegt een woordvoerder.

Toch bleef het voor de politie een onmogelijk taak om de auto te stoppen, dat moest de verlamde bestuurder zelf doen. Zo’n zeventien kilometer na het begin van zijn beroerte, kreeg de man weer een beetje kracht terug en wist hij de volgeladen vrachtwagen tot stilstand te brengen. Bij de remactie werden er wel een paar paaltjes geramd, maar de schade viel uiteindelijk mee. De bestuurder werd vervolgens direct per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Zijn werkgever Christine Lidou laat weten dat de man het goed maakt. ,,Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. We zijn opgelucht dat een zwaar ongeval vermeden is. Dit had veel erger kunnen aflopen."

Reageer op artikel:
Truck rijdt 17 kilometer door na beroerte chauffeur
Sluiten