Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 11 feb 2016 / 09:15 uur

Terminale vrouw viert bruiloft zonder bruidegom

Een huwelijk staat meestal bol van de vrolijkheid, al is er hier en daar ook ruimte voor een traan. Het verhaal van Natalie Adams was helemaal een grote rollercoaster van emoties. De terminaal zieke moeder wilde zo graag nog een keer in haar leven richting het altaar lopen. En hoewel er geen bruidegom was, besloot ze die wens ook in vervulling te laten gaan.

Viering van leven

Met haar zoontje Riley aan haar zij hield Adams een prachtige huwelijksreceptie bij een lokale kerk. Tegenover That’s Life magazine liet ze weten dat deze bruiloft niet in het teken stond van de liefde tussen haar en een man, maar in ‘het vieren van haar leven’.

Het klinkt misschien een beetje gek; gaan trouwen zonder dat er iemand is die je eeuwige trouw kunt beloven. „Maar ik heb altijd al een keer willen trouwen”, legt Adams uit. „Waarom zou ik die droom opgeven, omdat ik geen bruidegom had?”

Adams kreeg in november 2014 door dat er iets niet goed was. Eerst voelde ze zich misselijk nadat ze had gegeten en niet veel later lukte het haar zelfs niet meer haar eten binnen te houden. Ze verloor 37 kilogram in zes maanden en na uitgebreid onderzoek bleek ze kanker te hebben in haar slokdarm, dat was uitgezaaid naar haar lever.

Volgende wens

De bruiloft vond plaats op 28 november 2015, een jaar nadat ze ontdekte dat er iets mis was. „We hebben het woord ‘kanker’ niet genoemd. Dat verdiende ook helemaal geen deel uit te maken van dit feest”, aldus Adams.

Nu deze wens is uitgekomen, hoopt Adams dat haar volgende wens, haar zoon Riley twee jaar zien worden, ook in vervulling zal gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Terminale vrouw viert bruiloft zonder bruidegom
Sluiten