Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 2 feb 2016 / 07:40 uur

Tandarts verdoofde patiënt, wilde orale seks

Een in Amerika werkzame tandarts is eerder deze maand gearresteerd, omdat hij zijn geslachtsdeel in de mond van een buiten bewust zijnde patient heeft geduwd. Bilal Ahmed (43), tandarts bij de praktijk Universal Smiles in Maryland, wordt verdacht van seksueel misbruik. Dat meldt Metro UK.

Lachgas

Het vermeende slachtoffer ging op 22 mei 2014 naar de tandartspraktijk nadat hij een stuk van zijn tand verloor tijdens het eten. Volgens gegevens van de rechtbank zou Ahmed de man hebben verteld dat de tand moest worden verwijderd en dat hij de man lachgas toe zou moeten dienen. De kosten voor het gebruik waren voor de patiënt, omdat de verzekering deze niet zou dekken.

Een tandartsassistent was op dat moment nog in de kamer, maar toen het slachtoffer het gas kreeg toegediend, was zij verdwenen. Toen de patient wakker werd, was het masker half van zijn gezicht gevallen en merkte hij dat de tandarts hem tot orale seks probeerde te dwingen.

‘Onschuldig’

Ahmed, vader van zes kinderen, bracht de patient vervolgens terug naar de herstelruimte. Twee uur later ging de man weer naar huis. Hij besloot contact op te nemen met de politie. Zes dagen later belde hij Ahmed, een gesprek dat door de autoriteiten werd opgenomen. Tijdens dat gesprek bediscussieerden de twee het incident. ,,Je weet dat ik niet gek ben”, zei het slachtoffer in dat gesprek. ,,Nee, niet gek”, zou Ahmed hebben gereageerd.

Op 7 januari werd de tandarts gearresteerd op John F. Kennedy International Airport nadat hij was teruggekeerd uit Pakistan. Hij betaalde zijn borgsom van 50.000 dollar en was zo snel weer op vrije voeten. Vorige week donderdag pleitte hij niet schuldig in de rechtbank. Wel is hem opgelegd dat hij tot de definitieve uitspraak geen contact mag hebben met het slachtoffer en hij geen werkzaamheden mag uitvoeren in zijn praktijk.

Op 17 februari verschijnt Ahmed opnieuw in de rechtbank.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tandarts verdoofde patiënt, wilde orale seks
Sluiten