Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 26 feb 2016 / 09:27 uur

Talibanstrijders omgekomen bij zelfmoordoefening

Bij een training voor het plegen van een zelfmoordaanslag zijn zeven Talibanstrijders om het leven gekomen. Twee andere strijders raakten ernstig gewond toen een zelfmoordvest afging tijdens de oefening in het Afghaanse Madrassa. Dat meldt een lokaal Afghaans persbureau.

Het incident gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. Een hooggeplaatste Talibancommandant, volgens het persbureau luisterend naar de naam Farouq, zou verschillende rekruten hebben laten zien hoe ze op een veilige manier zelfmoordvesten moeten bevestigen zonder dat ze voortijdig afgaan. Daarbij explodeerde een van de bommen.

Doden

Tegenover Shamshad TV liet Ahmad Fahim Amiree, woordvoerder van de politie, weten dat zeven terroristen bij het incident om het leven kwamen, twee anderen raakten gewond.

De terroristen hebben nog niet op het incident gereageerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Talibanstrijders omgekomen bij zelfmoordoefening
Sluiten