Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 15 feb 2016 / 20:35 uur

T-celtherapie ‘buitengewoon’ effectief tegen kanker

Met een nieuwe methode, de zogenaamde T-celtherapie, zouden er ‘buitengewoon’ goede resultaten worden geboekt in de strijd tegen kanker. Volgens The Guardian claimen verschillende scheikundigen geweldige resultaten.

94 procent succes

Ze zouden tal van patiënten, die normaal nog maar een paar maanden te leven zouden hebben, behandeld hebben met de T-celtherapie. Van de patiënten met acute lymfatische leukemie zouden bij 94 procent de symptomen compleet verdwenen zijn. Bij zieken met bloedkanker lag het percentage rond de tachtig procent.

De artsen noemen de resultaten ongehoord. „Dit is ongekend in de medische wereld”, zegt onderzoeker Stanley Riddell. „Om deze resultaten te krijgen bij patiënten die al in dit stadium van hun ziekte zitten. Dit zijn mensen waarbij elke behandeling tot dusver niet aansloeg.”

Werking

De T-celtherapie werkt als volgt. Artsen verwijderen immune cellen bij de patiënten en taggen deze met moleculen die specifiek op de kanker gericht zijn. De andere T-cellen worden gebruikt tegen koorts en griep. Daarna worden de cellen terug geïnjecteerd in het lichaam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
T-celtherapie ‘buitengewoon’ effectief tegen kanker
Sluiten