Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 17 feb 2016 / 08:58 uur

Studente (22) overleeft 19 dagen op onbewoond eiland

Met alleen een vergrootglas en een harpoen werd de 22-jarige Reikko Hori negentien dagen lang aan haar lot overgelaten op een onbewoond eiland. Geheel op eigen keuze en uit eigen zak betaald, want de Japanse studente boekte de reis bij Docastaway: ,,het eerste reisbureau dat reizen verzorgd naar onbewoonde eilanden".

Ze had geen idee hoe ze zou moeten overleven in de rimboe, maar besloot toch een reis in de meest extreme categorie te boeken: de adventure mode. Hori werd gedropt op het Indonesische Amparo, dat 6.700 kilometer ten noordwesten van Australië ligt.

Bezorgd

Dat de studente onervaren was, straalde ervan af. ,,Ik zag bij de luchthaven dat ze geen aangepaste kleding bij zich had, enkel jeans”, aldus Alvaro Cerezo van Docastaway tegenover The Daily Mail. ,,We hebben nog een broek voor haar moeten kopen. Toen ik ontdekte dat ze niets van survival wist, begon ik me nog meer zorgen te maken.” En dat was niet het enige waar Cerezo bezorgd om was, het viel hem op dat de Japanse moeilijk gevaar kon detecteren. ,,Ze wandelde op blote voeten over scherpe koralen en ze sliep op de grond in de jungle. Ze stond er gewoon niet bij stil dat een wild beest ‘s nachts gewoon over haar kon wandelen.”

Het kostte Hori veel moeite om zich aan te passen aan haar nieuwe leefomgeving, maar toch ontwikkelde ze snel wat nodige vaardigheden. Met een steen wist ze kokosnoten open te breken en ze ging te water met een speer om vissen te vangen. Dankzij haar vergrootglas kon ze vuur maken. Al met al wist ze de volle negentien dagen die ze had geboekt af te maken.

Eenzaam

,,Vooral de eenzaamheid was zwaar", vertelt Hori. ,,Al vanaf dag twee voelde ik me alleen en hopeloos, maar tegelijkertijd was het ontzettend spannend." Door haar ervaringen op het onbewoonde eiland heeft de studente het belang van gezelschap ingezien. ,,Ik ben graag alleen, maar na negentien dagen op een onbewoond eiland besefte ik dat ik niet in een wereld zonder mensen wil leven. Ik realiseer me nu hoe belangrijk ze zijn."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Studente (22) overleeft 19 dagen op onbewoond eiland
Sluiten