Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 9 feb 2016 / 16:35 uur

Student met down maakt winnend basketbalpunt school

Een student met het syndroom van Down kreeg de kans een wedstrijd mee te spelen met het basketbalteam van zijn school. Daar kreeg het team geen spijt van. De 19-jarige Robert Lewis stal namelijk de show bij een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar.

Robert is een ouderejaars student op de Franklink Road Academy in Nashville, Tennessee. Normaal is hij de manager van het basketbalteam, maar deze keer speelde hij een wedstrijd mee, meldt Daily Mail.

In de startblokken

Een paar weken voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, ook wel ‘Senior Night’ genoemd, vertelde coach John Pierce de 19-jarige zich klaar te maken voor de wedstrijd.

Moeder Judy was door het dolle heen toen ze hoorde dat haar zoon, die geboren werd met het downsyndroom, de kans kreeg om een basketbalwedstrijd mee te spelen. Maar ze was zich er wel van bewust dat Robert misschien alleen op de reservebank zou zitten.

De wedstrijd

Niets was minder waar. Robert mocht meespelen, in de wedstrijd die toevallig gespeeld werd tegen de school waar zijn jongere broertje Matthew in het basketbalteam zit.

In de video is te zien hoe de de tiener probeert een driepunter te scoren. Helaas mist hij net. Toch zet Robert door en met support van het publiek komt hij weer dicht bij het basketbalnet in de buurt. Met nog een paar minuten op de klok, is de druk om te scoren hoog: de tussenstand is op dat moment 64-64.

Winst

Robert heeft blijkbaar stalen zenuwen, want het lukt hem om in de laatste minuten van de wedstrijd alsnog een driepunter te scoren. Daarmee is de tussenstand 64-67. De tegenstander probeert nog terug te slaan, maar tevergeefs: Roberts team wint de wedstrijd.

De eerste die hem feliciteert met de overwinning is zijn broertje. Daarna komen Robert zijn teamgenoten, het publiek en zelfs zijn tegenstanders op hem afgestormd om hem te feliciteren. De jongen wordt opgetild als een echte held.

De video van de verstandelijk gehandicapte jongen op het basketbalveld heeft al meer dan een miljoen views. Bekijk de beelden hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Student met down maakt winnend basketbalpunt school
Sluiten