Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Good vibes 21 feb 2016 / 14:10 uur

Spoedeisende hulp: ga naar huis tenzij je doodgaat

Een spoedeisendehulpafdeling in het noorden van Londen had het vrijdagavond zo druk, dat ze mensen vertelden terug naar huis te gaan ‘tenzij ze doodgingen’.

De wachttijd bij de spoedafdeling liep vrijdagavond op tot zo’n zeven uur, meldt Metro UK zondag. Medewerkers besloten dat het zo niet langer kon. „We verzoeken iedereen die niet iets levensbedreigends heeft morgen terug te komen’’, zouden ze hebben omgeroepen.

Hoge druk

Een woordvoerder van het ziekenhuis verklaarde dat ze deze oproep deden, omdat er in één shift 450 patiënten arriveerden, inclusief de noodgevallen per ambulance. „We stonden onder zulke hoge druk dat we mensen vroegen de volgende dag terug te komen als het niet urgent was.’’

Volgens een ooggetuigen zaten er honderd mensen in de wachtruimte.

De spoedafdeling van het betreffende ziekenhuis kampt al met drukte sinds twee jaar geleden een andere afdeling in de buurt werd gesloten. Tegenstanders zeiden toen al dat dit ziekenhuis de toename van het aantal patiënten niet aan zou kunnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Spoedeisende hulp: ga naar huis tenzij je doodgaat
Sluiten