Puck Roest
Puck Roest Good vibes 6 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Silent disco verboden vanwege geluidsoverlast

Soms komen er van die verhalen voorbij die zo grappig zijn dat ze onmogelijk verzonnen kunnen zijn. In het Zwitserse Lausanne werden onlangs twee feesten afgelast. Oké, dat kan. Maar het gaat hier om een silent disco, een feestje waarbij bezoekers een draadloze koptelefoon krijgen en hun eigen muziek kunnen kiezen. De stille disco’s zouden voor (juist ja) te veel geluidsoverlast zorgen.

Omwonenden hadden geklaagd dat er bij eerdere stille feesten te veel lawaai werd gemaakt. De gemeente heeft daarom onmiddellijk de vergunning voor twee feesten in juni en september ingetrokken, schrijft 20 Minutes.

Meezingen

„Het geluid dat de feestgangers maken kun je niet negeren", zegt Florence Nicollier, woordvoerder van de gemeente. Er wordt volgens Nicollier namelijk volop meegezongen met de muziek. De organisatie vindt het erg jammer dat hun stille feestje is afgelast. Helaas kunnen ze niet in beroep gaan tegen het besluit van het gemeentebestuur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Silent disco verboden vanwege geluidsoverlast
Sluiten