Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 9 feb 2016 / 16:35 uur

School vindt dat meisje (4) moet diëten, moeder boos

Moeder Samantha is woedend op de school van haar dochtertje Honey-Rose. De schooldokter vindt het 4-jarige meisje te dik en wil dat ze op dieet gaat. „Ze zijn helemaal gek geworden.”

„Er zit geen grammetje vet op het lichaam van mijn dochter. Ze is gewoon klein”, zegt Samantha Stroud uit de Engelse regio Devon tegen The Mirror.

De 29-jarige Samantha is moeder van drie kinderen en kreeg onlangs een telefoontje van de school: „Er werd mij gezegd dat mijn dochter te zwaar is en dat ik haar op dieet moet zetten.” Ze kreeg ook een brief waarin officeel stond dat haar dochter te zwaar is. Binnenkort staat de schoolarts voor de deur.

Anorexia

Samantha heeft geen goed woord over voor de bemoeienis van de school. „Honey-Rose eet goed en beweegt veel. We lopen iedere dag naar school en ze zwemt vaak. Ze eet het gezondst van mijn drie kinderen”, gaat ze verder.

De kritiek van de school komt hard aan omdat een familielid van Samantha een ernstige anorexia heeft. „Zijn ze nou helemaal gek geworden, straks gaat mijn kind zich nog voor haar lichaam schamen omdat ze er op wordt aangesproken”, besluit ze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
School vindt dat meisje (4) moet diëten, moeder boos
Sluiten