Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 23 feb 2016 / 15:55 uur

Schipholvlucht tijdens landing getroffen door laser

Een vliegtuig dat maandagavond van Amsterdam Schiphol onderweg was naar het Londense Heatrow werd vlak voor de landing beschenen met een laser. Het licht belandde in de cockpit en trof een van de piloten in het oog, maar toch wisten ze het toestel veilig te laten landen, zo schrijft the Daily Mail.

„De passagiers in het vliegtuig zijn nooit echt in gevaar geweest”, zegt een woordvoerder over de vlucht met aan boord 270 reizigers. „Er wordt onderzoek gedaan naar de plaats van de laser, maar vooralsnog zijn er geen aanhoudingen geweest.”

Het is de tweede keer in nog geen tien dagen tijd dat er nabij Londen een vliegtuig wordt gehinderd door een laser. Vorige week ging het om een vlucht afkomstig van New York, maar ook deze landde veilig op de grond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Schipholvlucht tijdens landing getroffen door laser
Sluiten