Remco Visser
Remco Visser Good vibes 1 feb 2016

Roemeense truckers betrapt na 40 uur rijden

In de buurt van de Oostenrijkse plaats Sankt Pölten zijn twee Roemeense vrachtwagenchauffeurs van de weg gehaald die al ruim veertig uur onafgebroken achter het stuur zaten. Dat meldt lokale nieuwssite NÖN.

De truckers verklaarden aan de politie dat ze van hun baas vrijwel continue moesten blijven rijden. Op die manier reed de vrachtwagen gevuld met levensmiddelen namelijk zo economisch mogelijk. Bij bestudering van de tachograaf bleek dan ook dat de wagen de afgelopen vier weken continu onderweg was geweest, met slechts twee uitzonderingen; een keer twintig uur en een keer tien uur pauze.

De Oostenrijkse politie telde in totaal overigens maar liefst 56 overtredingen, waarvoor boetes van in totaal 6000 euro werden uitgedeeld. Dat bedrag werd voldaan door de baas van het Roemeense transportbedrijf, die toevallig in Oostenrijk aan het skiën was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Roemeense truckers betrapt na 40 uur rijden
Sluiten