Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Good vibes 17 feb 2016 / 18:21 uur

Restauranteigenaar krijgt geen lening, bant bankiers

Een nogal curieus bordje op de deur van een restaurant in Parijs. „Honden welkom, bankiers niet (tenzij ze 70.000 euro aan entree betalen)”. De restauranteigenaar is nogal gepikeerd dat alle banken waar hij is geweest hem geen lening van 70.000 euro willen geven voor een tweede restaurant.

De 30-jarige Alexandre Callet heeft daarom het bordje maar op de deur gehangen. Volgens hem werd hij bij zijn ‘redelijke aanvraag’ als hond behandeld. Hij claimt dat een lening van 70.000 euro niets is vergeleken met zijn omzet van 300.000 euro vorig jaar. Het weigeren van leningen zorgt er volgens de eigenaar voor dat zoveel Franse restauranteigenaars naar Londen vertrekken om hun geluk te beproeven.

Bankier gespot

Zijn restaurant Les Ecuries de Richlieu is volgens hem zeker niet onsuccesvol. Hij heeft regelmatig grote sterren aan tafel en zijn restaurant in een buitenwijk van de Franse metropool wordt genoemd in de Michelingids.

Hij heeft overigens nog geen bankier hoeven wegsturen. „Maar zodra ik er eentje zie, gaat dat zeker gebeuren”, zegt hij tegen The Mirror.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Restauranteigenaar krijgt geen lening, bant bankiers
Sluiten