Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 7 feb 2016

Puppy redt gewonde zeearend

Honden zijn trouwe dieren, niet alleen naar mensen toe. Zo heeft een puppy in de Amerikaanse staat Minnesota het leven gered van een gewonde zeearend, die vorige maand strandde in de sneeuw.

Pup Kenai maakte een wandeling met zijn baasje Kerrie en haar vriendin Pam. Toen de hond de zeearend vond, begon hij heel hard te blaffen. Hij maakte zoveel lawaai, dat Kerrie en Pam besloten te gaan kijken wat er aan de hand was. Ze vonden een zwaargewonde zeearend.

Reddingsactie

Ze probeerden bij de grote vogel in de buurt te komen, maar tevergeefs. Het beest strompelde weg langs de kust. Het werd al donker, dus besloten de vrouwen naar huis te gaan en de volgende dag terug te komen om te kijken hoe het beest eraan toe was.

De vrouwen vonden het dier terug door de pootafdrukken van de arend te volgen in de sneeuw. Het dier was er slecht aan toe, om hem te kunnen redden namen de twee contact op met het Minnesota Department of Natural Resources (DNR).

Bevroren

Twee vrouwen van DNR schoten te hulp en met zijn vieren lukte het de gewonde vogel te vangen. Het dier werd overgebracht naar Wildwoods, een revalidatiecentrum voor wilde dieren, daar bleek dat zijn veren waren bevroren. Ook had het dier een schouderblessure en een loodvergiftiging.

Vervolgens brachten Kerrie en Pam de arend naar het Raptor Center in St Paul, een ziekenhuis speciaal voor vogels. Op de Facebookpagina van Wildwoods worden pup Kenai, Kerrie en Pam geprezen voor hun alertheid en hulp. De arend herstelt naar verwachting volledig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Puppy redt gewonde zeearend
Sluiten