Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 24 feb 2016 / 21:35 uur

Publiek valt flauw bij sadistisch toneelstuk

Naar het theater gaan, doe je vaak voor je plezier. Het toneelstuk Cleansed in Londen is andere koek, zeker vijf mensen vielen daar flauw tijdens de voorstelling. De scènes over marteling, verkrachting en geweld zijn zo realistisch, dat een deel van het publiek het niet aankon.

Het toneelstuk vertelt het verhaal van een universiteit die in een sadistisch en totalitair instituut verandert. Bij de eerste voorstelling van het National Theatre verlieten tientallen toeschouwers de zaal. Vijf mensen lukte dat helaas niet meer, die gingen van hun stokje, meldt de BBC.

Ondertussen werden op het podium karakters geëlektrocuteerd, volgepropt met voedsel en in een geval ontdaan van de tong.

Nachtmerries

Regisseuse Katie Mitchell zegt dat het stuk ook veel van de acteurs vraagt. Sommigen kregen last van nachtmerries. Het publiek wordt vooraf gewaarschuwd voor de gewelddadige scènes in het stuk, maar bij veel mensen met een zwakke maag wint nieuwsgierigheid het toch van verstand.

Cleansed is geschreven door Sarah Kane, die zichzelf in 1999 op 28-jarige leeftijd van het leven beroofde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Publiek valt flauw bij sadistisch toneelstuk
Sluiten