Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 24 feb 2016 / 09:50 uur

Politie rijdt bewust hond dood, want ‘enige optie’

De politie van North Wales heeft bevestigd dat het maandagochtend bewust een hond heeft aangereden in de Britse plaats Conwy. De foxhound was de A55 opgerend en rende tegen het verkeer in. Agenten kregen de viervoeter niet onder controle en zagen het als ,,de enige veilige optie” om de hond dood te rijden. Dat melt de BBC.

Achtervolging

Inspecteur Darren Wareing liet in een reactie weten dat de politie „de beslissing niet licht opvat”. In de vroege maandagochtend (03:00 uur) kreeg de politie melding van een dier dat tegen het verkeer inliep. Een agent probeerde de hond rustig te krijgen, maar werd gebeten, waarop de hond vluchtte.

De viervoeter vervolgde zijn weg. Bestuurders van een auto en een vrachtwagen moesten uitwijken om een botsing met de hond te voorkomen. Volgens Wareing was er op dat moment „een constante dreiging van een ernstige aanrijding” en was er „geen alternatief” voor de agenten om het risico daarop te verminderen.

Enige optie

Hij stelt: „De enige veilige optie was de hond aan te rijden op zo’n snelheid dat de hond direct dood zou zijn en niet hoefde te lijden. Andere methodes om te hond uit te schakelen zijn wel overwogen, maar werden uitgesloten om de publieke veiligheid te waarborgen.”

Volgens Wareing zijn de twee betrokken agenten zelf eigenaar van een hond en was het voor hen een lastig besluit om te nemen: „Maar door de ernst van het incident moest er voor de veiligheid van alle betrokkenen snel een besluit worden genomen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie rijdt bewust hond dood, want ‘enige optie’
Sluiten