Remco Visser
Remco Visser Good vibes 15 feb 2016 / 16:30 uur

Piloot geeft cursus ‘Hoe land je een Boeing 737?’

Vliegen is nog steeds de meest veilige wijze van vervoer, zo vertellen de statistieken ons. Maar feit blijft dat je tijdens de vlucht je leven in de handen van slechts twee personen legt. En wat dan te doen als dit tweetal dan niet meer in staat blijkt om te landen?

Op die vraag gaf piloot Tim Morgan dit weekend antwoord op website Quora. Hij probeerde daarmee overbezorgde vliegtuigpassagiers gerust te stellen. „Het goede nieuws is dat de automatische piloot in staat is om het vliegtuig prima op koers te houden”, aldus Morgan. „Het slechte nieuws is echter dat er wel nog steeds manueel geland dient te worden”.

Video

In het geval dat beide piloten aan boord om eender welke reden dus uitgeschakeld zijn, maakte Morgan een duidelijke instructievideo waarmee je als leek uiteindelijk zelf het populaire lijnvliegtuig aan de grond kunt zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Piloot geeft cursus ‘Hoe land je een Boeing 737?’
Sluiten