Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 24 feb 2016 / 15:21 uur

Piemelkunstenaars stellen werk tentoon met missie

Herinner je je die periode dat er in elk schoolboek wel een plaatje stond waar je zo makkelijk een piemel op kon tekenen dat het meteen hilarisch werd? Een stel kunstenaars van de ‘Drawing Dicks On The Herald Sun’ weten maar al te goed hoe leuk dat is.

Zij tekenen al jaren piemels op kranten en zijn daarmee hartstikke beroemd geworden. Zo beroemd zelfs, dat ze hun creaties dit weekend mogen tentoonstellen in de ArtBoy Gallery (Melbourne, Australië).

Gepostet von Drawing Dicks On The Herald Sun am Mittwoch, 19. März 2014

De tentoonstelling is een verademing voor de fans van de kunstenaars, die hun werken normaal gesproken alleen via Facebook laten zien. Je kunt gratis naar de werken komen kijken, maar er zal een fooienpot staan. Het geld dat daarin belandt gaat naar prostaatkankeronderzoek.

Dylan, één van de kunstenaars, vertelt Metro UK dat dit hele plan begon als een grap. Hij tekende met een vriend wat piemels op foto’s van andere vrienden, ze deelden hun creaties op Facebook en wat bleek? Mensen vonden het leuk. De twee kregen fans en die stuurden ook weer allerlei tekeningen in.

Thanks Nick For Sending In!

Gepostet von Drawing Dicks On The Herald Sun am Freitag, 21. März 2014

Volgens de kunstenaar is dit een pure vorm van creativiteit: „De mogelijkheid om een piemel te tekenen op een krant is alleen gelimiteerd door je eigen fantasie. Je weet nooit waar iemand anders een piemel zou tekenen. Niemand is veilig, zo blijft het ook creatief.”

Gepostet von Drawing Dicks On The Herald Sun am Montag, 4. August 2014

Dylan houdt meer van de simpel getekende piemel dan de ontzettend ver uitgewerkte en vindt het dan ook leuk simpele, maar grappige tekeningen van fans te ontvangen. En met meer fans kunnen de kunstenaars meer mensen hun boodschap meegeven: Alle piemeltekeningen kunnen grootse dingen bereiken. „We willen laten zien dat achter deze kinderachtige humor iets serieus zit en hoe ver we ermee zijn gekomen. Van een website tot een echte tentoonstelling.”

Gepostet von Drawing Dicks On The Herald Sun am Freitag, 14. März 2014

Gepostet von Drawing Dicks On The Herald Sun am Freitag, 14. März 2014

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Piemelkunstenaars stellen werk tentoon met missie
Sluiten