Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 16 feb 2016 / 09:05 uur

Oude vrouw (88) behaalt bachelor aan universiteit

Een 88-jarige Italiaanse vrouw is erin geslaagd haar bachelordiploma te halen aan de Universiteit van Napels. Anna Valanzuolo Carcaterra bewees daarmee dat leeftijd maar een getal is.

De gepensioneerde basisschoollerares begon in 2011 aan de opleiding literatuur aan de Federico II Universiteit. Ze had er namelijk spijt van dat ze nooit naar de universiteit was gegaan en ervoor koos te gaan werken en een gezin te stichten nadat ze haar middelbare school had afgerond.

Thesis verdedigen

Carcaterra moest vorige week haar thesis verdedigen voor een commissie van academici. Haar kleinkinderen, kinderen en vrienden waren aanwezig om haar te steunen. Tijdens haar thesis vertelde ze over haar thesis, waarin ze bekeek hoe middeleeuwse geschriften na Dante Alighieri invloed hebben gehad op de 19-eeuwse revolutionaire dichter Ugo Foscolo.

De tachtiger studeerde uiteindelijk af met hoge cijfers en verschillende onderscheidingen: „Ik hoop dat ik een voorbeeld ben voor alle jongeren die opgeven”, vertelde ze aan La Stampa. „Als je het blifjt proberen, kom je er uiteindelijk.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oude vrouw (88) behaalt bachelor aan universiteit
Sluiten